Koffie tips voor ultiem genieten

Wil jij vrienden en familie verrassen met een onvoorstelbaar lekker kopje koffie? Heb je geen flauw idee hoe je moet beginnen? Dan zit je helemaal goed op deze pagina. Wij geven je namelijk een aantal koffie tips zodat je geen onnodige fouten maakt bij het zetten van een kopje koffie.

Verse bonen

Dit is een van de beste koffie tips die we hebben mogen ontvangen. Een kop koffie is natuurlijk het lekkerste wanneer de koffiebonen vers gemalen zijn. Het allerbeste is dan om in de winkel of bij een koffiebranderij verse koffiebonen te kopen. Vlak voordat je een kop koffie wilt drinken, kun je de bonen malen. Hierdoor blijven de smaak, aroma en kleur van de bonen het beste bewaard. Heb je tijdgebrek? Dan kun je het beste kijken naar de branddatum van de bonen. Je kan koffie die ouder dan 2 weken is het beste wegdoen. Koffiebonen zijn na het openen van het pak vaak ongeveer twee maanden goed. Echter is het malen van de bonen het beste vlak voor de bereiding. Gemalen koffie kun je maximaal 10 dagen gebruiken. Hierna is het verstandig om de gemalen koffie weg te gooien.

Let op de maling

Wil jij graag de bonen zelf malen? Let dan goed op welke koffiemolen je gebruikt. Bij een espresso is het namelijk verstandig om geen koffiemolen te gebruiken met messen. Een fijne maling is veel beter voor een espresso en deze maling kun je alleen realiseren door een koffiemolen met bladen te gebruiken. Wil je filterkoffie maken? Dan kun je met een gerust hart gebruikmaken van een koffiemolen met messen. Door de filter maakt het namelijk niet uit dat de gemalen koffie grof is.

De branding

Iedere soort koffie smaakt weer beter met een andere branding. Houd hier rekening mee wanneer je koffie wilt gaan zetten. Zo heeft een espresso een donkere branding nodig terwijl een gewone koffie ook een lichte branding kan bevatten.

Een van de belangrijkste koffie tips: een schoon apparaat

Wellicht dat je het snel vergeet, maar er is niets belangrijker dan een schoon koffiezetapparaat. Een koffiemachine hoort goed onderhouden te worden. Het regelmatig schoonmaken van dit apparaat hoort hier nu eenmaal bij. Een goede manier om te weten te komen of het apparaat nog schoon is, is door er aan te ruiken. Dit klinkt vreemd maar wanneer de geur van koffie je tegemoet komt, is het apparaat vies en moet het gereinigd worden.

Een droge plek

Het is van het groot belang dat koffiebonen op de juiste manier bewaard worden. Dit doe je door de bonen op een plek neer te leggen waar het koel en droog is. Op deze manier blijft de smaak langer goed en blijven de bonen ook langer goed. Vergeet deze koffie tip dus niet!

Goed servies

Een schoon koffiezetapparaat is van groot belang. Maar een van de andere koffie tips die we jullie mee willen geven is dat het ook van belang is dat het servies goed schoon is. Iedere soort koffie heeft zijn eigen soort kopje dat speciaal voor deze koffie ontworpen is. Gebruik bij espresso bijvoorbeeld een kopje met een dikkere rand zodat de koffie langer warm blijft.

Water

Het klinkt heel logisch, maar toch vergeten veel mensen om vers water te gebruiken. Zorg er wel voor dat het water dat je gebruikt niet te zacht is. Dit kan namelijk ook invloed hebben op de smaak van je kopje koffie.

Roeren, roeren, roeren

In het rijtje van koffie tips is de laatste tip die we je mee willen geven; blijf roeren. Een goede espresso moet namelijk geroerd worden nadat hij gezet is. Het maakt hierbij niet uit wat voor lepeltje je gebruikt.

Uw advertentie hier?