Koffiezetapparaat kopen

Een koffiezetapparaat kopen is een grote investering die goed doordacht moet zijn. Er zijn vele machines die aangeboden worden waardoor het voor jou moeilijker wordt om het juiste apparaat te selecteren. Om je een beetje op weg te helpen, bespreken we hier een aantal punten die ervoor zorgen dat je de juiste beslissing neemt.

Aandachtspunten bij de aankoop

Het is verstandig om je goed af te vragen waarom je een koffieautomaat wilt kopen. Wij hebben hier een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet zodat je doelgericht op zoek kan gaan naar een passende automaat.

Hoeveel variaties aan koffie wil je aanbieden?

Diverse koffiezetapparaten kunnen één of meerdere soorten koffie maken. Het is daarom belangrijk hoeveel soorten koffie je jouw klant of werknemers wilt aanbieden. Is koffie, espresso en heet water voldoende of wil je ook varianten als latte macchiato, cappuccino en warme chocomelk aan kunnen bieden? Zodra je dit weet, kun je doelgerichter gaan zoeken en val je wellicht in een lagere prijsklasse.

De sterkte van de koffie

Niet iedereen houdt van dezelfde sterke koffie. Als je weet dat er mensen zijn die houden van een lichte of juist sterke kop koffie kan het verstandig zijn om een sterkteregeling op je apparaat te hebben. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen hoe sterk hun kop koffie wordt.

Aparte wateruitgifte

Drinkt iedereen bij jou koffie of wil je een koffiemachine kopen waarbij er ook de mogelijkheid is om te kiezen voor een aparte heetwateruitgifte? Als je collega's of klanten hebt die liever thee of cup-a-soup hebben, is het verstandig om dit inbegrepen te hebben in je apparaat.

Hoeveel koppen koffie moeten er gezet worden?

Weet jij ongeveer hoeveel koppen koffie er gedronken worden per dag? Dan is het verstandig om te weten hoeveel koppen koffie een koffiezetapparaat per dag kan leveren met een volle reservoir aan water en koffie. Hierdoor voorkom je dat je om de 10 koppen koffie het apparaat moet aanvullen.

De suiker- en melkdosering

Diverse apparaten hebben de mogelijkheid om de suiker- en melkdosering te reguleren. Hierdoor kan iedere klant of werknemer zelf kiezen hoeveel suiker en melk er in het kopje koffie gaat. Wanneer dit geen groot probleem is, kan er ook gekozen worden voor een apparaat waarbij een standaardinstelling gebruikt wordt.

Hoeveel koppen koffie moeten er op piekmomenten gezet worden?

Loopt het apparaat in pauzes overuren of heb je een specifiek moment waarbij het voor jouw bedrijf piekt? Dan is het handig om te weten of je apparaat snel een groot aantal koppen koffie kan produceren.

Thermoskannen koffie

Je kan niet ieder koffiezetapparaat kopen met de veronderstelling dat hier ook thermoskannen mee gevuld moeten worden. Veel van deze apparaten hebben namelijk niet de plaats om een thermoskan te kunnen vullen. Hiervoor zijn er speciale soorten koffiemachines.

Het budget bij een koffieautomaat kopen

Naast deze aandachtspunten is het ook belangrijk om te kijken of je budget de aanschaf wel toelaat. Er zijn namelijk een aantal dure varianten op de markt waarmee je heerlijke koffie kunt zetten. Echter kan het zo zijn dat deze niet aansluit op je wensen en eisen of gewoonweg niet past binnen je budget. Zorg er daarom voor dat je kijkt naar de belangrijkste punten. Op deze manier heb je een apparaat waar je heerlijke koffie mee kunt aanbieden en waarbij je niet enorm veel geld hoeft uit te besteden wanneer dit niet nodig is.

Hopelijk hebben we jou hiermee kunnen helpen en kun je de juiste koffiemachine kopen!

 

 
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. KoffieautomatenKoffiesoorten Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?