Espressomachine

Wil jij thuis genieten van een heerlijke kop koffie? Dan kun je een espressomachine aanschaffen. Met een espresso apparaat maak jij de heerlijkste koffie en kun je deze in je favoriete smaak en sterkte zetten. Daarnaast zorgt dit apparaat er ook voor dat er een heerlijke aroma door je huis gaat wanneer je een verse kop koffie wilt zetten. Of je nu kiest om een gewoon kopje koffie te zetten of juist gaat voor een latte macchiato of cappuccino, met dit apparaat gaat dat je lukken.

Een pistonmachine

Een pistonmachine is een apparaat waarbij espresso gezet kan worden. Echter is dit wel een variant die meer geschikt is voor de ervaren espressodrinker. Dit komt omdat je bij deze machine de espresso op een iets andere manier moet zetten. Bij dit apparaat zit er namelijk een los bakje aan waar een handvat aan zit. In dit bakje wordt de gemalen koffie gedaan. Vervolgens wordt deze vastgeklikt in de machine en kun je op het startknopje duwen. Het voorverwarmde water uit het waterreservoir wordt hierna met hoge druk door de gemalen koffie geperst. Deze methode wordt meestal in horecagelegenheden gebruikt en daardoor zul je deze espressomachine niet snel thuis vinden.

Een volautomatisch espressomachine

Wil jij toch graag een espressomachine thuis hebben staan? Dan kun je het beste kiezen voor een volautomatische variant. Dit apparaat zorgt ervoor dat jij verder niets hoeft te doen. Deze machine heeft bovenin een ruimte waar de ongemalen koffiebonen ingedaan moeten worden. Wanneer jij op een knopje klikt, zorgt het apparaat ervoor dat dat de koffie automatisch gemalen wordt en dat deze op de juiste plek komt om zo een heerlijk kopje koffie te krijgen. Zo'n espresso apparaat geeft jou de mogelijkheid om de gewenste sterkte aan te geven. Zo heb je een perfect kopje koffie. Daarnaast kun je ook wisselen van smaak. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je de koffiebonen verwisselt. Maar je kan met deze machine ook genieten van een café au lait of een latte macchiato omdat er een melkreservoir is toegevoegd.

Verschillende systemen

Naast de verschillende modellen heeft ieder apparaat ook zijn eigen systeem. Het is algemeen bekend dat er met hoge druk heet water door de gemalen koffie geperst wordt. Echter kan dit met diverse systemen gedaan worden. Als eerste is er het pompsysteem. Hierbij wordt het hete water door de gemalen koffie geperst. Een voordeel van deze methode is dat het een hogere druk dan het stoomsysteem kan geven. Daarbij is deze methode ook de meest gebruikte. Bij het stoomsysteem wordt er stoom door de koffie heen geperst. Een groot voordeel is dat dit een makkelijke bediening heeft en ook nog goedkoper in gebruik is. Als laatste is er ook het pistonsysteem. Via deze methode wordt er handmatig druk uitgeoefend. Deze methode wordt vaak gebruikt in restaurants en andere horecagelegenheden.

 
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige koopgidsen voor u samen gesteld. Hieronder zie je de populairste. KoffieautomatenKoffiesoorten Bekijk alle koopgidsen
Uw advertentie hier?